Vegansk indisk gryta med kikärtor

En fett god vegansk indisk gryta som vi är besatta av! Smakar som på en riktigt grym indisk restaurang.
Det här receptet ger ganska många portioner. Perfekt att frysa in i matlådor!

Vegansk indisk gryta

Vegansk indisk gryta

8-10 portioner

Sås och grönsaker
2st burkar kokosmjölk a 400 ml
2st förpackningar krossade tomater a 400 g
1/4  stort vitkålshuvud
2st stora Morötter
1st Broccolihuvud
2st Paprikor
1st litet Blomkålshuvud
1st stor Lök
2st burkar Kikärtor a 400 g
2msk Bockhornsklöver (Methi)

Kryddpasta
200 g cashewnötter
4 msk rapsolja
4 msk ingefära, färskriven
2 msk garam masala
2 tsk spiskummin, malen
2 tsk kardemumma
2 msk agavesirap eller annan sötning
2 tsk salt
1 tsk cayennepeppar
1 msk curry

Börja med kryddpastan.

Mixa allt i en matberedare eller kör med stavmixer till en jämn pasta.

Grytan

1. Hacka alla grönsaker i lagom stora grytbitar.

2. Fräs grönsakerna om du pallar.

3. Blanda kryddpastan med kokosmjölken och dom krossade tomaterna i en stor kastrull.

4. Släng i grönsakerna.

5. Låt koka upp och koka sedan på svag värme tills grönsakerna är mjuka, cirka 20-30 min.

Tänk på att röra i botten medans det kokar upp så det inte bränner.

Servera med basmatiris eller jasmin ris.

Tips: Naan bröd är fett gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *