Veganska fajitas i ugn

Veganska Fajitas! Inget speciellt men perfekt på fredagen när du kommer hem från jobbet och är fett trött. Det går fort, är sjukt enkelt och kommer definitivt tillfredsställa din inre tjockis. Och ja, du bor i Sverige, så vare sig man vill eller ej så MÅSTE man äta tex-mex på fredagar.  Det är lag.

Veganska fajitas i ugn

Veganska Fajitas

4 portioner

1st påse Nachochips
4st Tortillabröd medium storlek (vanligt eller glutenfritt)
1st Burk röd tacosås
1st Kryddpåse Fajita spicemix
2st Burkar Oatly iMat Fraiche
2st Stora morötter
1st Litet broccolihuvud
1st Lök
1st Burk Svarta bönor a 400 gram
1st Paprika
1st Burk majskorn
1st Purjolök
Veganost, vi gillar Noo-Moo smältost

Guacamole
1st Lime
4st Avokados
C
hili (flingor, pulver eller färsk)
L
ite pressad vitlök om du pallar
Salt

Gör så här:

1. Vi börjar med guacamole. Mosa alla avokados med en gaffel. Pressa i limesaft, chili, salt och vitlök efter tycke och smak. Ta en matsked och ha i en rejäl klick Oatly iMat Fraiche.

2. Hacka alla grönsaker fint och stek dom tills dom blir lite mjuka och får fin färg. Ha i bönorna, majsen och kryddpåsen enligt anvisningarna på förpackningen, du vet med vatten och sånt.

3. Ta fram en plåt och olja in den lite. Fyll fyra stycken (eller så många det nu räcker till) tortillabröd med grönsaksröran, gör dom till en rulle och låt skarven vara uppåt, lägg på tre stycken chips på skarven och sedan massa ost på det.

4. In i ugnen tills osten smälter, typ 5 min på 225 grader.
Servera dina veganska fajitas med nachochips, guacamole, fett med tacosås och Oatly Fraiche.

Invänta matkoma och framstupa sidoläge på soffan.

Va nu en duktig hipster och lägg upp på insta och tagga #EnTjockVegan.se

2 thoughts on “Veganska fajitas i ugn

    1. Kul att du gillar den! Vi har en del recept på gång som ska läggas upp så fort vi har tid. Så håll i dig! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *